KONERNE PÅ BUBBEL

Fyrspillene fortæller i 2018 – om familierne, der har beboet gården “Bubbel” siden slutningen af 1700-tallet. Det sker i haven ved “Bubbel” fra den 4. til den 8. juli.

Der vil du møde Christen Hjardemål og en kvinde, der tror, hun engang har mødt ham på gården. Sammen fortæller de, hvad de har set og oplevet på gården. Du hører om, hvordan Hurup Kirke vindes i et slag kort, hvordan det går med studedriften på gården, om teselskaberne og de ægteskabelige forhold.

Christen Hjardemål solgte ”Bubbel” i 1881 til Søren Christian Sejersen med en kalv som eneste besætning. Sammen med historien om Sejersens tid på ”Bubbel” får du historien om branden på ”Bubbel”, og hvorfor bygningerne blev flyttet, og ejendommen i dag ser ud, som den gør med sø, bro og gravhøje.

Det var også Sejersen, der stoppede studedriften for at få en gård med røde malkekøer, grise og høns. Han opdyrkede heden og flyttede gravhøje. Med al den graven kommer fortidens flinteøkser, skeletter og gamle urner frem i lyset, og hvad gør Sejersen med det?

Sejersens datter kan ikke overtage gården som kvinde uden mand, men der findes en løsning, og således overgår ”Bubbel” til slægten Vendelboe. Lige da den næste generation skal overtage gården, mangler ”Bubbel”s ejere penge. Det falder dog så heldigt, at der på dette tidspunkt i Danmark sker omfordeling af jordene. Store gårde udstykkes til husmandsbrug, og fortællingen slutter med et indblik i, hvordan det gik for sig.

Og så møder du ikke mindst konerne på ”Bubbel” og får svar på, om det er rigtigt, at kvinderne forsvinder ind i gravhøjene dér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *